Betrokken woningcorporatie

Vechtdal Wonen is een betrokken woningcorporatie met in totaal zo’n 10.000 woningen in de gemeenten Hardenberg, Ommen, Raalte, Dalfsen en Enschede. Met ruim 120 collega’s zetten wij ons in voor betaalbaar, beschikbaar, kwalitatief en duurzaam wonen. Wil je weten wat ons zo bijzonder maakt? Lees dan de verhalen van onze collega’s!

Onze kernwaarden

Vechtdal Wonen zet zich in om iedereen een thuis te bieden. We werken aan een samenleving waar iedereen gelijk is en evenveel kansen heeft. Dat kan alleen als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Dat vinden we zo belangrijk, dat we daar onze missie van gemaakt hebben. Daar horen kernwaarden bij die ons betrokken en sociale karakter versterken.

Bekijk onze vacatures

Eigenaarschap

We maken ons eigenaar van wat we doen en bedenken. Altijd. Als het goed gaat, maar ook als het een keer niet goed gaat. Dan doen we er wel alles aan om het op te lossen. Zodat we er van leren.

Samenwerken

Samenwerken is zoveel meer dan samen werken. Samenwerken betekent luisteren naar elkaar, leren van elkaar. Maar vooral betekent het omzien naar elkaar.

Continu verbeteren

Onze uitdagingen voor de komende jaren worden alleen maar groter en complexer. Zolang we maar elke dag ons best doen om onszelf en elkaar te verbeteren, kunnen we al die uitdagingen aan.

Onze missie

Wij geloven in een netwerksamenleving. Een samenleving waarin we samen optrekken en waarin we leren van elkaar. Daarin past het dat er voor iedereen een passend en betaalbaar thuis is. Qua huur, maar juist ook als het gaat om bijvoorbeeld energiekosten. We werken hard om ons woningbezit te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. De omgeving van onze woningen moet leefbaar zijn. Waar goede voorzieningen zijn. Waar het schoon en veilig is. Daar hebben we onze missie van gemaakt. Hoe uitdagend is het om daar aan bij te kunnen dragen?

Veel verschillende functies

We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en repareren, wijzen toe, begeleiden, administreren en leggen vast, we ondersteunen en adviseren, kortom: we doen heel veel. Dat zie je terug in de vele verschillende functies. Bijvoorbeeld op het gebied van vastgoed, ICT, klantcontact, administratie, communicatie, verhuur, mutatie, HR, onderhoud, financiën en beleid. Bij Vechtdal Wonen kun je jezelf in alle richtingen ontwikkelen.

Ons woningbezit

Wij verhuren ongeveer 8.000 woningen in het Vechtdal. Dit zijn woningen in alle prijsklassen voor iedereen.

Naast ons woningbezit in het Vechtdal hebben we ook ruim 2.200 studentenwoningen op de Campus in Enschede. Dit doen onder de naam Veste Wonen. Daarmee zijn we niet in een hokje te stoppen. Maar dat maakt werken aan wonen bij Vechtdal Wonen juist zo leuk!

Onze huurders

Het klinkt zo overzichtelijk als we zeggen dat we woningen verhuren aan iedereen. Maar de praktijk van alledag laat een behoorlijke verscheidenheid aan huurders zien. We verhuren aan gezinnen, alleenstaanden, ouderen, hulpbehoevenden die zorg of verpleging nodig hebben, aan mensen die met spoed een woning nodig hebben en aan starters en studenten. Juist die verscheidenheid aan mensen maakt dat elke dag anders en uitdagend is. En dat betekent maatwerk!

Onze partners

We willen en we kunnen veel. Maar alleen lukt ons dat niet. Daarom werken we op een prettige en constructieve manier samen met veel partners. Denk daarbij aan gemeenten, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties en niet te vergeten onze huurdersorganisatie. Ook die moeten zich thuis voelen bij Vechtdal Wonen. Dus ook daar ligt een belangrijke taak!